Historiek

De Coninck werd in 1967 opgericht door Edgard De Coninck en zijn echtgenote Maria Vleminckx. In eerste instantie voerden ze kleine ruwbouwwerken en binnen- en buitenschrijnwerk van woningen uit. Maar in 1968 werd er al uitgebreid en begonnen ze ook afbraak- en grondwerken uit te voeren. Zij hadden nooit gedacht dat dit avontuur tot zo een groot aannemingsbedrijf zou uitgroeien.

Sinds 1989 werd de toenmalige eenmanszaak omgevormd tot een nv. Deze firma werd immers vakkundig geleid door hun zonen Danny en Franky De Coninck, zij werden bijgestaan door een gemotiveerde ploeg van ruim honderd dertig medewerkers.

In 1983 was Algemeen Aannemingsbedrijf De Coninck bij één van de eersten om een vrachtwagen met een vaste laadruimte om te bouwen naar een containerwagen met een haaksysteem. Dit werd in het leven geroepen omdat Edgard en Maria steeds meer en meer afbraakwerken uitvoerden. De vrachtwagen werd in eerste instantie enkel ingezet voor het transport van afval en materiaal van en naar eigen werven. Na verloop van tijd, begonnen ook derden de diensten van deze vrachtwagen in te roepen. Zo ontstond in 1986 de containerdienst onderleiding van Danny De Coninck. Daaraan werden ook de eerste sorteeractiviteiten gekoppeld in Meerbeek.

In 1994 werd er in Herent op een terrein van 2 ha een sorteerloods gebouwd. Deze is strategisch gelegen tussen Brussel en Leuven. Sindsdien wordt hier het lichte bouw- en sloopafval, bedrijfsafval, verpakkingsafval en particulierafval uitgesorteerd en doorgevoerd naar erkende verwerkers. Ongeveer gelijktijdig werd er in Kampenhout een Copro-gekeurde breek- en zeefinstallatie geïnstalleerd. Deze installatie zorgt voor de sortering en verwerking van inerte materialen en zware fractie van het bouw- en sloopafval teneinde deze te kunnen aanwenden in bouwkundige werken.

Door deze activiteiten op beide locaties bieden wij de klanten een oplossing voor het ophalen, sorteren en verwerken van hun afval. De zorg voor het milieu staat hier dan ook bij centraal.

In 2001 werd de toenmalige sorteerloods uitgebreid met een tweede sorteerloods. Zo werd in 2007 opnieuw een 3de sorteerloods en een onderhoudsgarage bij gebouwd. In 2009 werd er voor onze vrachtwagens, aanhangwagens en containers een beveiligde parking aangelegd.

Intussen hebben we dagelijks 18 vrachtwagens op de weg voor de aan- en afvoer van al het afval. Wij garanderen u 6 dagen op 7 een uiterst snelle en correcte totaalservice tegen een bijzonder scherpe prijs.

Wat begon als een klein familiebedrijfje ontpopte zich snel in een grote firma. Om de structuur duidelijk te houden en het beleid van elke vennootschap af te stemmen op de typische kenmerken van de sector werd de containerdienst vanaf 1/01/2013 ondergebracht in een nieuwe vennootschap “De Coninck nv”.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.